WILDE BLOEMEN HONING

Heerlijk zoet, voor vele de herkenbare smaak van honing. Prachtige bosranden en velden vol met talloze wild bloeiende bloemen. De diversiteit van de vele bloemen komt terug in deze honing. Zoet en zacht van smaak met een laag vochtgehalte. De honing is 100% onbewerkt en zonder toevoegingen en bevat geen allergenen. 

Wilde bloemen honing is binnenkort online verkrijgbaar voor de consument via https://www.honingonline.nl/Strandja-honing 

Deze honing is verkrijgbaar in;

  50 gram

140 gram

350 gram

     1 kilogram

     4 kilogram

Via de webshop

 

Enkele honing weetjes;

- Al onze honing wordt met de grootste zorgvuldigheid verzameld bij imkers die zich bij Heart of Strandja hebben aangesloten.

 

- De honing laten wij steekproefsgewijs in het laboratorium testen op stoffen die van nature niet in honing thuishoren, zekerheid voor onzekerheid!

 

- Natuur zuivere honing kristalliseert op termijn. De ene soort doet dit sneller dan de andere afhankelijk van de eigenschappen van de honing. Gekristalliseerde honing kan men weer vloeibaar maken door deze langzaam te verwarmen. Het verwarmen van de honing in de pot kan au bain-marie, op de verwarming of in de oven. Zorg er altijd voor dat de temperatuur van 40 graden niet overschreden wordt zodat alle goede stoffen in de honing behouden blijven. 

 

- Echte honing, bijvoorbeeld in de thee lost niet direct op maar blijft in eerste instantie als een klont op de lepel zitten, pas na verloop van tijd lost deze op, zo kan men echte kwaliteitshoning herkennen.

 

- Honing in de thee? Wacht even tot de thee flink afgekoeld is, zo blijven alle goede stoffen in de honing behouden.

 

- De honing van Heart of Strandja is gezeefd maar wordt zeker niet geperst om deze vloeibaar te houden.

 

- In honing, ook na het zeven, kunnen er altijd zichtbare en onzichtbare (was)raat deeltjes in de honing achterblijven, dit is geen enkel probleem maar kenmerkt juist het natuur zuivere karakter. 

 

- Honing bevat natuurlijke enkelvoudige suikers, er komen twee soorten natuurlijke suikers in voor: glucose en fructose. Druivensuikers en vruchtensuikers zijn een directe energiebron.

 

- Honing heeft van nature een antibacteriële werking.

 

- De honing van Heart of Strandja wordt volgens de hygiëne richtlijnen van HACCP  behandeld en verpakt. Heart of Strandja beschikt over het HACCP certificaat.

 

- De honing van Heart of Strandja wordt met de grootste zorg behandeld, gecontroleerd en handmatig verpakt.

 

- Geef nooit honing aan kinderen jonger dan 1 jaar!