Strandja Woud Honing

Deze mooie dikke exclusieve honing die bijna zwart van kleur is wordt beschouwd als

de beste honing van Bulgarije en is alleen afkomstig uit het Strandja Natuurpark. Laat u overvallen door de heerlijke en mystieke smaak van deze honing!

Deze woudhoning ook wel honingdauw genaamd, wordt gewonnen door de bijen in de eiken bossen van Strandja. Woudhoning is zeer krachtig en aromatisch van smaak en is te herkennen aan het lage vochtgehalte van ±16%, de donkere kleur en stroopachtige structuur. Dit type woudhoning staat ook bekend als een van de gezondste, dit komt door de natuurlijke aanwezigheid van vele mineralen, antioxidanten en enzymen in de honing. Strandja woud honing wordt slechts in kleine hoeveelheden geproduceerd door het beperkte aantal imkerijen welke in natuurpark Strandja te vinden zijn, daarnaast is de jaarlijkse opbrengst in kilogrammen variabel en ook sterk weersafhankelijk. De honing is 100% onbewerkt en zonder toevoegingen en bevat geen allergenen. 

Deze honing is verkrijgbaar in;

  50 gram

140 gram

350 gram

     1 kilogram

     4 kilogram

Via de webshop

 

Enkele honing weetjes;

- Al onze honing wordt met de grootste zorgvuldigheid verzameld bij imkers die zich bij Heart of Strandja hebben aangesloten.

 

- De honing laten wij steekproefsgewijs in het laboratorium testen op stoffen die van nature niet in honing thuishoren, zekerheid voor onzekerheid!

 

- Natuur zuivere honing kristalliseert op termijn. De ene soort doet dit sneller dan de andere afhankelijk van de eigenschappen van de honing. Gekristalliseerde honing kan men weer vloeibaar maken door deze langzaam te verwarmen. Het verwarmen van de honing in de pot kan au bain-marie, op de verwarming of in de oven. Zorg er altijd voor dat de temperatuur van 40 graden niet overschreden wordt zodat alle goede stoffen in de honing behouden blijven. 

 

- Echte honing, bijvoorbeeld in de thee lost niet direct op maar blijft in eerste instantie als een klont op de lepel zitten, pas na verloop van tijd lost deze op, zo kan men echte kwaliteitshoning herkennen.

 

- Honing in de thee? Wacht even tot de thee flink afgekoeld is, zo blijven alle goede stoffen in de honing behouden.

 

- De honing van Heart of Strandja is gezeefd maar wordt zeker niet geperst om deze vloeibaar te houden.

 

- In honing, ook na het zeven, kunnen er altijd zichtbare en onzichtbare (was)raat deeltjes in de honing achterblijven, dit is geen enkel probleem maar kenmerkt juist het natuur zuivere karakter. 

 

- Honing bevat natuurlijke enkelvoudige suikers, er komen twee soorten natuurlijke suikers in voor: glucose en fructose. Druivensuikers en vruchtensuikers zijn een directe energiebron.

 

- Honing heeft van nature een antibacteriële werking.

 

- De honing van Heart of Strandja wordt volgens de hygiëne richtlijnen van HACCP  behandeld en verpakt. Heart of Strandja beschikt over het HACCP certificaat.

 

- De honing van Heart of Strandja wordt met de grootste zorg behandeld, gecontroleerd en handmatig verpakt.

 

- Geef nooit honing aan kinderen jonger dan 1 jaar!